حقایقی در مورد گوشت قرمز

مصرف گوشت قرمز جزیی از یک رژیم غذایی سالم است، اما مصرف بیش از حد آن - خصوصا گوشت های پرچرب و محصولات فراوری شده - سلامتی را به خطر می اندازد.

نکاتی درباره ی غذاهای سالم

اگر مقدار زیادی گوشت قرمز یا فراوری شده مصرف میکنید، خود را برای ابتلا به انواع بیماری ها از جمله چاقی مفرط ، بیماری قلبی و حتی سرطانآماده کنید. آنچه در ادامه گفته میشود فهرستی از مواردی است که برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب ، باید رعایت کنید.

خطرات سلامتی

گوشت قرمز پرچرب سرشار از چربی های اشباع است که میزان کلسترول بد - کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) - را در خون افزایش میدهد. افزایش این نوع کلسترول ،خطر انسداد شریانهای قلب را بیشتر میکند.

مصرف قسمتهای پرچرب گوشت گاو، گوشت چرخ کرده (خصوصا اگر بیش از 15 درصد چربی داشته باشد)، گوشت گوساله و خوک، سوسیس، هات داگ و بیکن (گوشت خوک نمک سود شده) میتواند برای سلامتی مضر باشد. ساندویچ گوشت نیز حاوی مقدار زیادی چربی است. مصرف زیاد گوشت قرمز پرچرب خطر ابتلا به بیماری قلبی را بیشتر میکند. همچنین موجب افزایش میزان کالری دریافتی و در نتیجه منجر به افزایش وزن شدید و چاقی مفرط میشود.

تحقیقاتی در مورد سرطان

تحقیقات اخیر در موسسه ی ملی سرطان (NCI) نشان میدهد که اگر در رژیم غدایی خود گوشت قرمز یا گوشت فراوری شده (مثل کالباس، بیکن و ساندویچ گوشت) بیشتری نسبت به گوشت سفید فراوری نشده ( مثل مرغ یا بوقلمون بدون پوست ) استفاده میکنید، به دلیل خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی و سرطان، عمر کوتاه تری خواهید داشت. این تحقیقات به ویژه به این موضوع اشاره دارد که خطرمرگ به دلیل بیماری قلبی و سرطاندر افرادی که گوشت قرمز بیشتری مصرف میکنند، 30 درصد بیشتر از سایرین است.

همچنین تحقیقات دیگری رابطه ی میان مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت فراوری شده را، با سرطان روده نشان میدهد.بهتر است اشاره شود که خوردن روزانه 85 گرم گوشت گاو، گوساله یا خوک برای مردان و 56گرم برای زنان، مصرفبسیار زیادی محسوب میشود. همچنین خوردن روزانه 28 گرم هات داگ، بیکن، گوشت ران خوک، سوسیس و گوشت سرد با پنیر یخ زده، در طی 5 یا 6 روز در هفته برای مردان و 2 یا 3 روز در هفته برای زنان مصرف بالایی است. طبق نتایج این تحقیقات کسانی که بیش از دیگران گوشت فراوری شده استفاده میکنند، 50 درصد بیشتر در معرض سرطان روده و 20 درصد بیشتر در معرض سرطان مقعد هستند.

گوشت بدون چربی مصرف کنید

پروتئین ، که در گوشت نیز وجود دارد، در کنار کربوهیدراتها و چربی های سالم ، بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم ،محسوب میشود. پروتئین در ماهیچه ها، استخوان ها، غضروف ها، خون و پوست بدن نقش واحدهای سازنده را دارد. از آن جهت که گوشت تنها منبع پروتئین نیست، برای اینکه بتوانید براحتی از گوشت قرمز استفاده کنید، گوشت بدون چربی بخورید. بخش هایی از گوشت را مصرف کنید که چربی در آن نمایان نباشد( برای مثال گوشت ناحیه ی زیر دنده)، همچنین گوشت چرخ کرده ای استفاده کنید که حداقل 90 درصد بدون چربی باشد.

علاوه بر گوشت بدون چربی، منابع دیگر پروتئین عبارتند از:

ماهی های پرچرب، از جمله سالمون، قزل آلا و شاه ماهی. این ماهی ها سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اسید چرب اُمگا 3 نامیده میشوند (و جزء چربی های مفیدند). مصرف این ماهی ها احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش می دهد.

دانه ها و مغز ها، مثل بذرک و گردو.این مواد منابع خوبی به ویژه برای اسیدهای چرب ضروری هستند. دانه های دیگر از جمله تخم آفتابگدان، فندق و بادام سرشار از ویتامین E هستند. با این وجود باید مصرف آنها را کنترل کرد زیرا کالری زیادی دارند.

چند پیشنهاد برای پخت بهتر گوشت

برای کاهش هرچه بیشتر چربی در گوشت پخته شده، به جای سرخ کردن از روشهایی چون کباب کردن، بریان کردن یا آبپز کردن استفاده کنید. علاوه بر این چربی هایی را که هنگام پخت از گوشت خارج میشوند را جدا کنید و دور بریزید. انجمن ملی سرطان(NCI) توصیه میکند که از پختن گوشت برای مدت طولانی اجتناب کنید، به خصوص مراقب باشید که گوشت نسوزد، زیرا بنابر شواهد مصرف گوشتی که اینگونه طبخ میشود خطر ابتلا به بعضی از سرطانها را افزایش میدهد.

گیاه خوار شوید

کسانی که میخواهند مواد مغذی بیشتری جذب کنند، به گیاه خواری روی می آورند. تحقیقات متعددی نشان میدهند که گیاه خواران کمتر در معرض بیماری قلبی، چاقی مفرط، فشار خون بالا، دیابت و برخی از سرطانها هستند.

بسیاری از گیاه خواران ، در صورت تمایل، فراورده های حیوانی کمی مصرف میکنند. اگرچه پروتئین های گیاهی میتوانند مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کنند، برای اینکه رژیم غذایی شامل همه مواد ضروری باشد، منابع پروتئین باید متنوع باشند. یکی از خطراتی که گیاه خوارن سختگیر را تهدید میکند، ابتلا به فقر آهن است. منابع آهن اغلب گوشت و تخم مرغ هستند، اما لوبیا، اسفناج، فراورده های غنی شده با آهن، میوه های خشک جایگزین خوبی برای این منابع هستند.

گیاه خواری یا مصرف گوشت بدون چربی، هردو در افزایش سلامت عمومی بدن، کاهش وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری های گوناگون به شما کمک می کند.

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، نرگس میرزهرایی
منبع: webmd.com



پر بیننده ترین اخبار

  1. روز
  2. هفته
  3. ماه